Oчила за виртуална реалност

18 Юли 2022

Марк Зукърбърг представи нови усъвършенствани прототипи на очила за виртуална реалност, които биха превърнали Метавселената в едно много по-истинско и реалистично изживяване. Това са Butterscotch, Starburst, Holocake 2 и Mirror Lake - 4 нови прототипа на очила и шлемове за виртуална реалност, които са дело на VR поделението Meta Reality Labs.

Компанията на Марк Зукърбърг твърди, че тези устройствата са част от една еволюция, започната в посока на "VR изживяване неразличимо от реалността". Ето и какво казва самият той за новата разработка: "Мисля, че в момента сме по средата на голяма крачка напред към реализма."

Споделяме с вас видеото, в което Зукърбърг обяснява подробности за VR прототипите, които ще позволяват фокусиране в дълбочина, минимизиране на изкривяването на лещите и ще са с разделителна способност "като на човешка ретина".

Слушалките от своя страна са изработени с удобен дизайн, който да осигурява максимален комфорт при използване. Крайната цел е обединяване на прототипите. Зукърбърг споделя, че виртуалната реалност се нуждае от шлем с "лек дисплей, чиято картина изглежда като реалността, която виждаме с очите си". Остава да видим дали наистина ще е така.