Brother рециклира 40 милиона тонер касети

20 Декември 2022

Японският производител на печатащи устройства Brother доближи знаменателните 40 милиона модифицирани или рециклирани тонер касети в международен мащаб от началото на програмата си в Европа през 2004 година.

Клиентите на Brother могат да върнат празни тонер касети в един от четирите преработвателни завода на компанията, които се намират в Уелс, Словакия, Съединени американски щати и Азия. Всяка тонер касета минава през непоколебим развой на инспекция, в който съставените елементи се употребяват наново или се сменят.

Огромна част от касетите могат да бъдат модифицирани и пуснати в продажба със същото качество, което оферират и новите тонери. Частите, които не могат да се употребяват наново, се рециклират от Brother – безусловно нищо не отива на сметището.

„ Нашата философия за отпадъците е елементарна. Искаме да използваме наново допустимо най-вече. През 2021 година нашите модифицирани тонер касети имаха 33% по-нисък въглероден отпечатък от новите. Чрез най-хубави практики за преправяне Brother икономисва към 5300 тона CO2 в международен мащаб всяка година – което е еквивалентно на премахването на 1150 автомобила от пътя ”, разясни Маккубин.

Европейските преработвателни уреди на Brother неотдавна получиха въглеродно безпристрастен статут, а системата за събиране е акредитирана за нулеви боклуци до депониране от 2013 година насам. Като понижава отпадъците във всички точки на виталния цикъл, Brother оказва помощ на клиентите да реализират личните си цели за резистентност.

„ Нашето заричане е просто и ясно. Когато клиент ни върне празна касета, ние ще преработим или рециклираме всички елементи, по този начин че нищо да не отиде на сметището. В резултат на този развой междинният бизнес може да спести до 40 кг CO2 годишно или повече, като просто изпрати назад употребявани истински Brother тонер касети, което спомага за понижаване на техния въглероден отпечатък и влияние ”, добави Маккубин.

Brother не счита да стопира дотук. „ През идващите три години планираме да увеличим броя на касетите, които преработваме. В момента изследваме и преправянето на мастила и хардуер. Имаме амбициозни проекти да подсигуряваме, че клиентите могат да върнат всички артикули на Brother за преработване и наново потребление ”, сподели още Маккубин.

Програмата за преработване на компанията  стартира с обработката на шепа тонер касети през 2004 година. Оттогава тя се разрасна до преправяне на почти 3 милиона тонер касети годишно.